FAQ

Notice: Undefined variable: data in /customers/3/5/9/debbyelemans.nl/httpd.www/wp-content/viewcache/70e3a7752c46fd2b33688a40edb9d3fb on line 13
Wanneer moeten we een fotograaf voor onze bruiloft boeken?
 • Over het algemeen is het handig om 9-10 maanden voor de bruiloft een fotograaf te boeken. Populaire data zijn altijd snel volgeboekt, en elke fotograaf kan slechts een bruiloft per dag fotograferen. Soms heb je echter gewoon geluk en is je datum nog vrij, zelfs op korte termijn. Omdat wij samen zijn maar los van elkaar bruiloften fotograferen, kunnen wij meer opdrachten aan.
Ik wil mijn aanstaande graag verrassen met een Bridal Boudoir album, is dat mogelijk?
 • Ja hoor natuurlijk! Reken wel op een levertijd van 6-8 weken dus boek tijdig!
Hoe lang moeten we ongeveer uit trekken voor een fotosessie op onze trouwdag?
 • Dat hangt helemaal van jullie en jullie wensen af. Willen jullie alleen een paar leuke foto’s van jullie samen in de tuin van de trouwlocatie dan zijn we binnen een half uur klaar. Maar meestal kiezen mensen ervoor om wat meer aandacht aan de foto’s te besteden (zo vaak ben je tenslotte niet zo mooi gekleed!) en willen de foto’s op een externe locatie laten maken. Dat kan natuurlijk allemaal, maar daar moet je dan wel net iets meer tijd voor uittrekken. Houd ook rekening met het aantal locaties in jullie programma qua intensiviteit en op welke dag jullie trouwen. Een vrijdagmiddag in Rotterdam lijkt gezellig, maar is qua verkeersdrukte niet altijd stressvrij. Denk dus ook aan de reistijd naar een fotolocatie, het vinden van een geschikte plek en pose, het wennen aan de camera etc. Neem gewoon ruim de tijd, dat maakt het ook allemaal net even iets relaxter waardoor de foto’s ook weer leuker worden. Reken in totaal inclusief reistijd ongeveer 1,5 tot 2 uur en je bent al een heel eind. Maar wat het belangrijkste is, is dat jullie het samen leuk vinden en er ook lol in hebben!
Kunnen we jullie ook boeken voor een trouwreportage van minder dan 6 uur?
 • Onze werkwijze is journalistiek in een fine-art stijl. Met onze foto’s vertellen wij het verhaal van jullie dag. Daarvoor is het nodig om een paar uur aanwezig te zijn. Voor onszelf hebben wij de grens gelegd bij 6 uur. Zo zijn wij lang genoeg aanwezig om er een mooi doorlopend verhaal van te kunnen maken.
Hoeveel foto’s maken jullie eigenlijk tijdens een trouwreportage?
 • Het exacte aantal is niet precies te zeggen, maar het zijn er wel veel. Heel veel! Vaak honderden en soms bijna drieduizend.
 • Reden is dat wij soms bij het knippen van de foto al merken dat iemand net de andere kant op kijkt, de ogen dicht heeft, begint te praten met een buurman of buurvrouw die ernaast zit of omdat er iemand door het beeld loopt op de achtergrond. Dit merken jullie zelf niet omdat jullie naar onze camera kijken maar het beeld is dan wel verstoord. Wij hebben dan geen tijd om de foto te verwijderen en knippen dus later nogmaals (bijna) dezelfde foto.
 • Ook bij de bruidsreportage en de groepsfoto’s knippen wij van iedere combinatie wel vijf tot tien exemplaren om ervoor te zorgen dat wij tenminste 1 foto hebben waar iedereen goed op staat en de ogen open heeft.
Groepsfoto’s en wat is het beste tijdstip hiervoor?
 • Het is voor ons prettig om vooraf een lijst te maken met de combinaties voor de groepsfoto’s die jullie gefotografeerd willen hebben. Dat maakt voor ons het knippen van de groepsfoto’s een stuk efficiënter. Laat de ceremoniemeester deze lijst op jullie trouwdag meenemen. Door ons de lijst te laten afwerken, is deze zorg ook uit jullie hoofd en kunnen jullie je op andere, belangrijkere zaken focussen. Zorg alsjeblieft dat deze lijst niet te lang is! Max 10-12 combinaties is aan te bevelen.
 • Het tijdstip hangt van een aantal factoren af. Een belangrijke factor is het tijdstip waarop jullie trouwen en de rest van jullie dagindeling. Wij adviseren bruidsparen wel altijd de groepsfoto’s te maken vóór de toast en het aansnijden van de bruidstaart en bij voorkeur meteen na de huwelijksvoltrekking op de trouwlocatie. Zo weet je vrijwel zeker dat je iedereen nog bij elkaar hebt voor de groepsfoto’s.
 • In de praktijk zie je dat alle gasten meteen na de huwelijksvoltrekking nog de volle aandacht hebben voor het bruidspaar, zelfs tot het moment dat ze eventueel op een andere locatie aankomen, waar de toast zal worden uitgebracht en de bruidstaart zal worden aangesneden. Maar daarna verslapt de aandacht: mensen moeten inmiddels naar het toilet of gaan buiten de horecagelegenheid staan roken etc.
 • Met andere woorden: je raakt dan snel mensen kwijt!!
Moeten die corsages nou links of rechts?
 • De korte versie is: altijd links, mannen met de bloem(en) omhoog, vrouwen met de bloem(en) omlaag.
 • Meestal worden ze met magneetjes geleverd, je weet wel van die dingen die je halverwege de dag kwijtraakt. Wees gerust: wij hebben voldoende veiligheidsspelden bij ons 😉
We wonen niet echt in de buurt, maar jullie stijl spreekt ons erg aan. Hoe ver zouden jullie reizen voor onze bruiloft?
 • Wij werken door heel Nederland. Voor het kennismakingsgesprek kunnen we ook skypen als jullie dat prettig vinden.
Hoe zit het met de reiskosten en reistijd van de fotograaf? Is dat bij de huwelijksreportage inbegrepen?
 • De reiskosten bestaan uit twee delen: een kilometervergoeding en een reistijdvergoeding. Afhankelijk van de te bereizen afstand worden deze als volgt in rekening gebracht.De reistijdvergoeding wordt pas berekend als de heen- en terugreis meer bedraagt dan twee uur. Dus als de reistijd in totaal vier uur bedraagt, dan brengen wij twee uur reistijd in rekening.
 • De actuele reiskosten die wij per kilometer rekenen bedragen 0.30 p.km.
Moeten we wat te eten voor jullie (en evt assistent) organiseren tijdens de dag?
 • Dat kunnen wij heel erg waarderen, omdat jullie fotograaf 10-12 uur bezig zal zijn op jullie grote dag. Wij verwachten niet om samen met jullie gasten te eten of een 5-gangen maaltijd te krijgen, maar simpelweg een voedzame, gezonde maaltijd zou geweldig zijn! Indien wij een assistent bij ons hebben horen jullie dit tijdig.
Wat als mijn huwelijk op 2 verschillende dagen plaatsvindt?
 • Dat is geen probleem, als wij ook op die twee dagen nog beschikbaar zijn. We tellen gewoon de gepresteerde uren op deze 2 dagen bij elkaar op. Enkel de extra kilometers op dag 2 komen er dan bij.
Gaan wij elkaar voor de bruiloft ontmoeten?
 • Wat ons betreft spreken wij voor de bruiloft in onze gezellig studio af om alles met elkaar te bespreken. Ontspannen foto’s kunnen wij alleen maken als jullie het leuk vinden om voor de camera te staan en dat lukt minder goed met iemand die jullie niet kennen. Wij laten het echter geheel aan jullie over: als jullie een kennismakingsgesprek op prijs stellen, dan plannen we het. Zo niet, dan niet; het is geen verplichting en geen noodzaak voor een geslaagde trouwreportage.
Kunnen we voor ons kennismakingsgesprek ook ’s avonds afspreken?
 • Uiteraard! De agenda loopt echter snel vol en de wachttijd kan helaas oplopen. In het algemeen is er een wachttijd van 2-3 weken. Wij hebben het jullie wel makkelijker gemaakt met een online boekingssysteem. Jullie kunnen nu zelf makkelijk bepalen welke datum nog vrij is en snel de afspraak inplannen.
Wat als ons huwelijk onverhoopt niet doorgaat?
 • Helaas kan het gebeuren dat door onvoorziene omstandigheden jullie huwelijk niet door kan gaan op het geplande dag. Als het om overmacht gaat, dan verzetten we de reportagedatum kosteloos mits wij de nieuwe datum de mogelijkheid hebben de reportage te maken. Zie de algemene voorwaarden voor annulering van de bruiloft zonder nieuwe datum.
Wat als het regent op onze trouwdag?
 •  Wij raden jullie aan om van te voren na te denken over een ‘plan B’ voor het geval het onverhoopt regent op jullie trouwdag. Denk hierbij vooral aan een locatie waar jullie allebei ‘iets’ mee hebben! Wij hopen dat het niet nodig is om tot plan B over te gaan maar je kan er voor de zekerheid toch beter van te voren over nadenken! Leuke regenlaarzen doen het trouwens goed op de foto. Paraplu’s in dezelfde kleur voor jullie daggasten geeft ook een heel mooi effect voor de foto! Koop een aantal paraplu’s, bewaar de bon, laat het kaartje eraan zitten, leg ze in de kofferbak en breng ze terug als het droog blijft en niet gebruikt zijn;-)
Kunnen wij na het boeken onze wensen voor de trouwreportage nog aanpassen?
 • Niets is zo veranderlijker als de mens. Dus wij hebben er ook alle begrip voor als jullie na het boeken alsnog veranderingen in de dagindeling of planning willen aanbrengen: wij hebben die dag tenslotte voor jullie gereserveerd!
 • Wij stellen het wel op prijs als jullie ons veranderingen tijdig doorgeven, zodat wij daarop kunnen anticiperen en eventueel met jullie mee kunnen denken over de consequenties ten aanzien van bijvoorbeeld de planning.
Moeten wij een aanbetaling doen op onze trouwreportage?
 • Zodra jullie aangeven akkoord te gaan met de gemaakte afspraken en prijs wordt de optie op jullie trouwdatum omgezet in een boeking. Een aanbetaling is niet nodig. Twee weken voor de trouwdatum ontvangen jullie per mail een vragenlijst om in te vullen, alsmede de factuur met het verzoek het afgesproken bedrag vooraf te betalen.
Hoeveel foto’s krijgen wij en kunnen we daar zelf de nabestellingen mee regelen?
 • Het is lastig om exact aan te geven hoeveel foto’s jullie uiteindelijk krijgen, het aantal foto’s hangt namelijk ook sterk af van de gebeurtenissen op de trouwdag en het aantal uren dat wij aanwezig zijn. Gemiddeld blijven er ca. 40-50 foto’s per uur fotografie over, dus bij 8 uur fotografie blijven er gemiddeld 300-400 foto’s over. De foto’s krijgen jullie in hoge resolutie via WeTransfer aangeleverd, hiermee kunnen jullie dus zelf de nabestellingen regelen.
 • Let op: aan bovenstaande kunnen geen rechten worden ontleend!
Worden onze trouwfoto’s op de website geplaatst?
 • Wij vinden het erg leuk om het verhaal van jullie trouwdag met wat foto’s op ons blog te plaatsen en over het algemeen wordt dit erg gewaardeerd. Wij respecteren de keuze echter volledig wanneer jullie dat niet willen. Wanneer jullie nadrukkelijk aangeven dat jullie geen foto’s op de website terug wilt zien dan blijven ook deze foto’s privé. Zie tevens de voorwaarden onder Disclaimer.
Wat gebeurt er wanneer de fotograaf op de dag van onze bruiloft om welke reden dan ook is verhinderd?
 • Natuurlijk gaan we daar niet van uit, maar een fotograaf is tenslotte ook een mens van vlees en bloed. Wanneer jullie fotograaf door ziekte, ongeval, autopech of om wat voor reden dan ook niet staat is om jullie trouwdag te fotograferen, dan zorgen wij er voor dat een andere fotograaf voor jullie klaar staat om jullie huwelijksdag in beeld te brengen. Dat kan Jet of Debby zelf zijn (afhankelijk wie van de 2 jullie geboekt hadden en ziek is geworden), of een andere fotograaf uit ons uitgebreide netwerk. Uiteraard is dit een ervaren fotograaf die zijn of haar vak verstaat en jullie trouwdag prachtig in beeld kan brengen.
Waarom zijn de fotoalbums zo duur en hebben jullie ook goedkopere albums?
 • De prijs van een trouwalbum wordt bepaald door een aantal onderdelen, namelijk, de opmaak en nabewerking van het album en de uiteindelijke kwaliteit van het album. Al dit werk wordt gedaan voor een uniek exemplaar en is dus een exclusief product. Er wordt veel zorg besteed aan een mooi design, passend bij de dag en in een rustige fine-art stijl zoals jullie van ons gewend zijn.
 • Voor de ouders en getuigen hebben we kleinere albums die identiek zijn aan het grote trouwalbum, maar wel lager in prijs zijn. We hebben trouwens hele mooie voordeel pakketten in de studio om te bekijken.
Moeten we lang wachten op de foto’s?
 • Dat valt mee. Binnen 48 uur na de bruiloft zetten wij alvast een preview op onze Facebookpagina. Ook hebben wij speciale kaartjes voor jullie gasten om mee te geven met een link naar jullie eerste trouwfoto’s op ons blog (binnen een paar weken op de website). Leuk naast het gastenboek!
 • De foto’s ontvangen jullie binnen 8 tot 10 weken na de bruiloft. Kwaliteit is voor ons heel belangrijk. Wij willen graag op een ontspannen en zorgvuldige manier aan jullie reportage werken. Het album (met jullie favoriete foto’s) komt hierna. Dit proces duurt uiteraard langer ivm het unieke ontwerp, het drukproces en het voorstel qua lay-out wat door jullie moet worden goed gekeurd. Over het algemeen wordt het ongeveer 3 maanden na de trouwerij geleverd.
 • Jullie zullen ons ondanks deze informatie ongetwijfeld na de bruiloft gaan mailen wanneer de foto’s af zullen zijn. Hoe begrijpelijk ook want jullie zijn natuurlijk r…nieuwsgierig, maar het heeft geen zin om tussentijds te informeren waar de foto’s blijven…..wij werken ze op volgorde af;)
Kunnen we ook foto’s voor het trouwalbum aanleveren die zijn gemaakt door vrienden en kennissen?
 • Helaas. Dat is wat de trouwreportages betreft niet mogelijk. Foto’s van derden garanderen niet die kwaliteit en stijl die wij voor ogen hebben.
Kunnen wij zelf de foto’s selecteren die in het fotoalbum komen?
 • Natuurlijk kan dat! Jullie hebben al een trouwalbum met maar liefst 20 bladzijden! Voor dit album vragen wij jullie om ca 30 favoriete foto’s te kiezen. Uiteraard zoeken wij zelf ook mooie geschikte foto’s die het verhaal van jullie dag fantastisch vormgeven. Wij maken vervolgens een voorstel en daar kunnen jullie via een beveiligde login op onze website uitgebreid naar kijken. Hierna gaan wij samen kijken welke bladzijden jullie willen behouden of bij willen bestellen. Zo houden jullie zelf de regie over jullie album en budget en hebben jullie ook nog een fantastisch aandenken, helemaal naar jullie wens……
Hoelang duurt het voordat ons album klaar is?
 • Wij proberen om jullie trouwalbum binnen drie maanden klaar te hebben. Deze levertijd is wel afhankelijk van de doorlooptijd qua eventuele correcties en jullie akkoord.
Kunnen wij ook bedankkaartjes bestellen of een foto op de dag zelf?
 • Dat is mogelijk hoor! Dat wil zeggen na de trouwdag, op de dag zelf kan dit uiteraard ook maar dan moet je wel rekenen op minimaal een half uurtje voor ons om te bewerken en iemand die de kaartjes op kan gaan halen bij de drukker. De meeste bruidsparen kiezen er tegenwoordig voor om een mooi vormgegeven bedankkaartje achteraf te bestellen. Uiteraard opgemaakt met 2 foto’s van jullie mooie dag. Deze kaartjes kosten 0.70 euro per stuk. In de studio zijn mooie voorbeelden te bekijken, maar jullie kunnen ons ook mailen voor een voorbeeld.
Hoe lang worden onze foto’s bewaard?
 • De RAW bestanden worden een half jaar bewaard. Maak dus een backup van de bestanden die jullie downloaden, upload ze naar de Cloud, brand ze desnoods extra op dvd en leg die op een veilige plek. De levensduur van een DVD is niet onbeperkt dus raden wij jullie aan om eens in de drie jaar een kopie van de DVD te maken. Evt is het tot 2 jaar na de trouwdatum mogelijk om een USB stick na te bestellen. De kosten hiervoor bedragen 69,95 euro excl verzending.
Notice: Undefined variable: data in /customers/3/5/9/debbyelemans.nl/httpd.www/wp-content/viewcache/0a2ff86f77b877654f4a46e5bc6fe02c on line 12 Notice: Undefined variable: data in /customers/3/5/9/debbyelemans.nl/httpd.www/wp-content/viewcache/0a2ff86f77b877654f4a46e5bc6fe02c on line 13
LOOKBOOK