COPYRIGHT © DEBBY ELEMANS PHOTOGRAPHY

januari 25, 2021

Backups & bewaartermijnen

Boudoir Nieuws Wedding

Lieve klanten, vandaag zijn wij weer heel druk geweest met het opnieuw retoucheren van foto’s omdat bij 1 klant een laptop gecrasht was, bij een 2e klant de beveiligde harde schijf iets te goed beveiligd was (oeps) en de 3e klant was vergeten de foto’s te downloaden ondanks de herinneringsmails.

Jullie begrijpen hopelijk dat het zoeken naar de bestanden en het eventueel opnieuw retoucheren heel veel tijd kost. Ondanks dat wij een goede service hoog in het vaandel hebben staan, kunnen wij dit niet kosteloos meer blijven doen.

Daarom nog eens de dringende oproep om jullie foto’s direct te downloaden en meteen een backup te maken. Of voor het backup abonnement kiezen, deze heb je bij ons al voor slechts € 60,- per jaar:-)

Overigens hebben wij als (boudoir-,portret- en trouw)fotograaf ook met de Privacy (AVG) wet te maken. Wij bewaren de backups van jullie bewerkte foto’s daarom een half jaar, maar daarna worden deze verwijderd.

Foto’s die niet (meer) relevant zijn, mogen wij volgens de AVG niet meer bewaren. Dit wordt dataminimalisatie genoemd: we mogen persoonsgegevens niet langer bewaren dan nodig en we mogen niet meer persoonsgegevens verwerken dan wij nodig hebben. Uitgezonderd zijn de foto’s waarbij afspraken met jullie zijn gemaakt, zoals het gebruik voor portfolio/promofoto’s. Zo zijn jullie ervan verzekerd dat jullie foto’s veilig verwijderd worden en niet onnodig tot in de lengte van dagen op een schijf staan.

error: © Debby Elemans Photography