juni 9, 2017

Binnenlocatie trouwfotografie | Bob & Annemarie

Blog Wedding

De Sodafabriek

Bob & Annemarie

Begin september vorig jaar vroeg collega fotografe Marlies Dekker of ik nog beschikbaar was op 9 juni 2017 voor het huwelijk van een superleuk stel, zelf was zij helaas al geboekt. Gelukkig voor mij, want wat waren ze leuk!!


En zo zaten Bob en Annemarie een weekje later in mijn studio om de details van hun dag te bespreken. Dat het geen doorsnee trouwdag zou worden werd mij al snel duidelijk gemaakt: het moest een prachtige no nonsense dag worden met Bob & Annie in de hoofdrol en waarbij muziek een grote bijrol zou spelen. Bob heeft een eigen gitaarschool en het was dan ook logisch dat de feestelijkheden na de ceremonie plaats zouden vinden bij Muziekcafe De Hommel in Vlaardingen: de stamkroeg van het echtpaar. Voor iemand die zelf ook de kroeg heeft afgehuurd voor haar eigen huwelijk heel veel jaartjes geleden, klonk dit natuurlijk als muziek in de oortjes;-) Oh boy excuses voor deze slechte woordgrap…


Mijn dag startte bij het ouderlijk huis van Annemarie, waar zij -ondanks alle drukte om haar heen- lekker zen in de make up zat. Een klein uurtje later haalde Bob haar samen met zijn zoon op en reden we met de bruidskindjes naar De Sodafabriek in Schiedam voor de foto’s.


Een geweldige binnenlocatie voor als het slecht weer is, maar als je geluk hebt en het zonnetje alsnog gaat schijnen minstens zo geschikt!

Hoe mooi als het zonlicht naar binnen schijnt daar en wat een geweldige locatie voor urban / industriële maar toch romantische trouwfoto’s.

Onder begeleiding van Edith Vervoort – Samuels (de coördinator van de Sodafabriek en voorzitter Stichting SodaCollectief) ontdekten we de mooiste plekken om het licht te vangen. Dank Edith, je gaat me zeker terug zien!


Na de shoot aten we snel een broodje buiten in het zonnetje en reden we naar het stadhuis van Vlaardingen voor de trouwplechtigheid. Daar werden we hartelijk ontvangen door BABS Monique Zandbergen en was het tijd voor het jawoord in de trouwzaal van het 350 jaar oude gedeelte van het Stadhuis. Sfeervol, intiem en historisch: hier bevindt zich de oudste drempel van Nederland waar de bruid overheen gedragen kan worden maar wij lekker niet deden.

Cafe De Hommel wachtte namelijk op ons! Daar werden de gasten ontvangen met een lekker drankje, heerlijke taart(!) en daarna een smakelijk sateetje. Ik ben na afloop nog gezellig een uurtje gebleven voor een lekker hapje en kon zo nog net de bandleden van Bob ontmoeten (overigens maakt de spellingscontrole van dit programma daar bandieten van, hoe zou dat komen haha).

Bob & Annemarie, ik heb genoten van jullie! Wat hou ik toch van mijn werk:-)

~

Credits:

Uitnodigingen: Emmely Jacques
Ringen: Ina van ’t Hoog
Kleding Bruidsjurk; Weddings en Trouwpak: Honeymoonshop 
Makeup : Natanya Luchen
Haar: Lonneke van Dijk
Bloemen: Poot Bloembinderij
Taart: Cake Jamil
Catering : de Boulevard

[pp_gallery id=”12399″ style-id=”__full-size-images__”]

LOOKBOOK