Tips

Tips voor een fantastische trouwreportage

De meeste stellen gaan richting de huwelijksdag met weinig kennis van fotografie en
nog minder van trouwreportages. Gebruik de aanwijzingen die hieronder staan
om te leren wat je kunt verwachten

Huur een professionele huwelijksfotograaf. Laat u niet verleiden om op de vermeende fotokunsten van uw kennissen of familie te rusten. Neem geen genoegen met minder dan professionele foto’s. Streef kwaliteitsfotografie na als het om uw bruidsreportage gaat. Aan het eind zult u er geen profijt van hebben als u geld heeft kunnen besparen op uw fotoreportage als het resultaat eindigt met slechte foto’s of nog erger zonder foto’s blijkt te zijn.

Neem de tijd om de beste fotograaf te vinden die u zich kunt veroorloven. En verzeker u er eerst van dat de stijl van diens fotograferen overeenkomt met het soort foto’s dat u graag zou willen.

Belemmer de fotograaf niet in diens creativiteit door van tevoren te proberen vast te leggen welke foto’s u allemaal zou willen en op welke wijze ze gemaakt moeten worden. Iedereen kan het knopje van een fotocamera indrukken maar de professionele fotograaf weet zich te onderscheiden door zijn creatief inzicht, timing en begeleiding die hij u zal geven. Dat wilt u allemaal niet te niet doen door vooraf te bepalen wat de fotograaf wel of niet doet.

Bent u van plan een ceremonie buitendeurs te houden, houd u er dan rekening mee dat u een lokatie kiest die niet openlijk in de brandende zon ligt met een ceremonie op het heetste moment van de dag. Voor de kwaliteit van de foto’s is het beter als de locatie een beetje schaduw heeft.

Als u ook voor de verloving een ceremonie heeft en daar foto’s van wilt, probeer dan te regelen dat u een en dezelfde fotograaf heeft voor zowel uw verloving als uw trouwerij. De fotograaf zal dan bekend zijn met u en met de manier waarop u reageert voor de camera wat de creativiteit van de foto’s alleen maar ten goede komt.

Plan voldoende tijd voor uw fotosessie. Zelfs al heeft u de beste fotograaf ingehuurd. Hij of zij kan geen wonderen verrichten in slechts 5 minuten. Trek tijd uit voor de foto sessie zodat u de beste resultaten krijgt.

Ook belangrijk voor het resultaat van uw bruidsreportage is de kwaliteit van de visagie. Uw bruiloftsdag is niet het moment om nieuwe make-up uit te proberen of een nieuw kapsel. Huur daarom een professionele visagiste en kapster om uw uiterlijk te verzorgen zodat u weet waar u aan toe bent op de dag van de bruiloft. Een goed verzorgd uiterlijk komt de bruidsfoto’s vanzelfsprekend ten goede.

Vergeet niet om voldoende te rusten de dag voor de bruiloft. En op de dag zelf eet en drink voldoende. Als je moe, hongerig of dorstig bent dan toon je dat in je uitdrukkingen tijdens de het nemen van de trouwfoto’s.

Verlang niet dat de fotograaf groepsfoto’s tot een van de belangrijkste items van de dag maakt. Een paar groepsfoto’s zijn ok maar er is niets saaiers dan een fotoalbum vol met groepsfoto’s. In de plaats daarvan kan uw foto album beter vol zijn met unieke en creatieve huwelijksfoto’s.

Wees jezelf voor de camera. De taak van de fotograaf is om jou vast te leggen. Als je je voor de camera anders voor doet dan je normaliter bent zul je uiteindelijk met het resultaat niet tevreden zijn.

Laatste tip, geniet ervan. Lach veel, ontspan je en geniet van het feit dat deze dag jouwspeciale dag is. Ook deze houding zal te zien zijn in de resultaten van de trouwfoto’s.

Bron: allesovertrouwen.nl

Kennis is de sleutel
Wapen jezelf met enige kennis over de woorden die in deze industrie gebruikt worden, en weet wat de verschillen zijn in de verschillende stijlen van foto’s. Weet wat foto-journalisme is. Weet waar je van houdt en waarvan niet, en wees niet bang om dit te bespreken met je mogelijk toekomstige fotograaf.

Kijk uit voor fotografen die beloven een gedeelte van de foto’s in kleur te schieten en een gedeelte in zwart-wit. Dit is absoluut niet professioneel. Het is veel beter om alle foto’s in kleur te schieten (RAW), vervolgens is het eenvoudig om zwart-wit foto’s af te drukken.
Zodra een foto is gemaakt in zwart-wit, bevat het geen kleurinformatie en is het onmogelijk hier een goede kleuren foto van te maken. Hetzelfde geldt voor foto’s gemaakt met “blur”, dit kan namelijk later worden toegevoegd. Een foto gemaakt met deze zachte focus kan niet eenvoudig worden verwijderd en misschien wel helemaal niet.

Huwelijksfoto’s in magazines
De kans is groot dat met het inhuren van de juiste fotograaf jullie trouwfoto’s de kwaliteit van de foto’s in de bladen zullen benaderen. Begrijp dat er diverse omstandigheden zijn die van invloed zijn op de kwaliteit van foto’s, over enkele heeft de fotograaf geen enkele controle.

Weet dat de foto’s in de grotere bladen welke als advertentiemateriaal dienen geen trouwfoto’s zijn. Het zijn foto’s van professionele modellen, in een schitterende omgeving met een leger van mensen op de foto’s perfect te maken. Denk hierbij aan visagisten, kappers, belichtingsdeskundigen, kleding adviseurs en natuurlijk de fotograaf. Dit is totaal verschillend met wat je kunt verwachten op je huwelijksdag.

Omgeving
Als je je huwelijk in iemands achtertuin houdt, dan krijg je geen plaatjes met een uitzicht als bij een 5 sterren hotel. Lijkt erg logisch toch? Om maar te zwijgen over de grote trappen en tuinen bij een resort. Blijf dus realistisch over wat mogelijk is.

Tijd van de dag
Als de ceremonie een half uur voor zonsondergang plaats vindt zullen de afbeeldingen na zonsondergang allemaal een donkere achtergrond hebben, hoe goed de camera en lens ook zijn.

Beschikbare tijd
Professionele foto’s in advertenties nemen vaak uren of zelfs dagen in beslag voordat men tevreden is. Gun de fotograaf voor groepfoto’s en individuele foto’s tenminste voldoende tijd en niet een verloren half uurtje. Denk ook hierbij aan het tijdstip van de dag.

Kwaliteit
Er zijn twee denkwijzen over het maken van foto’s.
Sommige fotografen denken door het schieten van 1000 foto’s het de klant zal lukken er hier 100 uit te zoeken voor een album. Andere fotografen focussen op ieder detail bij het maken van hun foto’s, dat is geweldig, maar nu moet de klant zijn 100 foto’s kiezen uit een totaal van 300. Ik veroordeel geen van beide methoden, maar denk over wat jullie willen in ieder geval goed na en bespreek dit.

Budget
Vraag niet naar het onmogelijke. Als je visualiseert hoe je trouwalbum er uit moet gaan zien, overweeg dan hoeveel dit mag kosten. Tijdens de trouwdag gebeurt er heel veel op diverse plaatsen. De bruid en bruidegom kleden zich meestal op een andere lokatie om.

Bron: ©trouwdecoratie.nl

error: © Debby Elemans Photography