COPYRIGHT © DEBBY ELEMANS PHOTOGRAPHY

maart 21, 2017

Dushi Walks Curacao

Buitenland Lifestyle

Dushi Walks stadswandeling | Curacao

 

Natuurlijk was het even heerlijk luieren na de prachtige bruiloft van Bart & Klazina, maar vandaag was het toch echt even tijd om de beentjes te strekken. Elke keer als we op het eiland zijn -en dat is als ik een heel lucky jaar heb al snel een paar keer- nemen we ons voor om die leuke wandeling met Shirley van Dushi Walks te maken, maar nu is het dan eindelijk zo ver! Via de drijvende markt liepen we naar het Waaigat, waar we met Shirley hadden afgesproken. Via de oude stadsmuur liepen we het echt Scharloo binnen met kleurrijke gevels, complete schilderijen troffen we soms aan.  Uiteraard met een (af en toe ludieke) boodschap.


Shirley neemt je mee tijdens een verkwikkende wandeling in de wijk Scharloo, vroeger een bloeiende Joodse buurt. Scharloo is een prachtige wijk in Willemstad met gerestaureerde eind 19e-eeuwse elegante herenhuizen in Italiaanse stijl, maar in Antilliaanse kleuren. Rijke joodse immigranten trokken op zoek naar ruimere kavels naar dit deel van de stad, waar ze huizen bouwden voor hun grote families. Shirley’s enthousiasme voor Curaçao is prachtig om te ervaren, ook haar bevlogenheid en betrokkenheid bij de minder bedeelden is indrukwekkend.


Shirley bleek nog een leuke verrassing op het eind te hebben: we bezochten het herenhuis van meneer Harold Diels, een bekende Curaçaose zanger die spontaan zijn zangkunsten aan ons liet horen! Wat een fantastische belevenis en wat ervaring om in zo’n schitterend historisch pand te mogen kijken.


Een groot deel van de opbrengst van de wandelingen wordt uitgegeven aan drinken, eten en kleding of slippers voor de chòlers, de daklozen op Curaçao. Shirley laat je dus niet alleen mooie en unieke plekjes van Curaçao zien die je normaal gesproken niet zou zijn, het goede doel wordt er ook mee gesteund!


Tijdens de wandeling is er volop gelegenheid om foto’s te maken, uiteraard mocht Shirley er zelf ook aan geloven;-)


Na de inspanning was het tijd voor ontspanning, een lekker hapje met een fris biertje bij de Marshe Bieu, de overdekte oude markt. Een geweldige plaats om Curacao echt te ervaren.


Heb je zelf ook plannen om naar Curacao te gaan? Boek dan zeker zo’n leuke wandeling door de wijken Scharloo en/of Otrobanda met een unieke ervaring om mooie foto’s te maken door Shirley te bellen (+599 9 513 5068) of op deze link te klikken. Kosten 25nafl.

Ervaar de “andere kant” van Curaçao!

 

This function has been disabled for Debby Elemans Photography.

error: © Debby Elemans Photography